سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ابزار هدایت به بالای صفحه

n
لوگو
 

دانشنامه مهدویت
انتظار

دانشنامه عاشورا

پخش زنده اماکن متبرکه
آمار و اطلاعات
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]

 

زیارتش آرزوی هر مسلمان عاشقی است. دیدنش نشاط و سرزندگی عجیبی به انسان می بخشد. جا دارد که برای رسیدن به این آرزو لحظه شماری کرد.

نگاه کردن به کعبه، آثار و برکات زیادی دارد. تا آنجا کهسبب باز شدن درهای آسمان و اجابت دعا و جلب رحمت خدا می گردد.هر که با معرفت و محبت به کعبه نگاه کند، خداوند براى هر نگاه، حسنه ای مى بخشد و گناهى مى زداید و درجه اى او را بالا مى برد. کعبه آنقدر شریف و بلند مرتبه است که اولین نقطه آفرینش زمین گردیده است. شکوه و عظمت کعبه، این حریم امن الهی در بیان نمی گنجد. واله و شیدا شدن، نتیجه تماشای این حرم الهی است که انسان را به طواف وا می دارد. منتظران زیارت خانه خدا می دانند که به انتظار طواف خانه حق نشستن، چه انتظار سخت و شیرینی است.

اما زیارت خانه که این همه شیرین است زیارت صاحبخانه چه لذتی دارد؟ وقتی دیدن خانه آن لذت بی نظیر و فضیلت ها و آثار گرانبها را درپی دارد، زیارت خود خداوند مهربان چه فضیلت و حالی دارد. حال که اینگونه است باید برای زیارت خدای مهربان خویش مهیا شد. اما کجا می توان خدای خویش را زیارت و طواف کرد.

هر کس می خواهد بداند کجا می توان خدا را  زیارت کند بیاید و از امام رضا علیه السلام بشنود که فرمود:

کسى که مرقد امام حسین علیه السلام را در کرانه فرات زیارت کند، مثل کسى است که خدا را زیارت کرده است.

آری زیارت سیدالشهدا علیه السلام در کربلا، همانند زیارت خداست. چرا اینگونه نباشد؟

کربلا  میعادگاه عاشق و معشوق است. مگر نه اینکه حسین علیه السلام معشوق خداوند است؟ ومگر نه اینکه عاشق را باید نزد معشوق جستجو نمود؟ و مگر نه اینکه هر جا معشوق باشد عاشق نیز آنجاست؟ حسین نیز عاشق خداست و عشق بازی را با فدا نمودن تمام هستی خویش درراه حضرت دوست، به نهایت رساند.

 پس چه می خواهی که در کربلا نباشد؟ عاشق و معشوق هر دو درکربلایند؟ در اینجا هم حسین عاشق است و هم خدای حسین. هم حسین معشوق است و هم خدای حسین.به دنبال عاشق که باشی هم خدا را یافته ای هم حسین را. معشوق را هم که طلب کنی هم حسین را می بینی هم خدایش را.

 از این روست که خدا هر که حسین اش را دوست داشته باشد او را دوست می دارد. به این دلیل است که در هر مناسبتی چه شب قدر باشد و چه عید غدیر، زیارت حسین اش را سفارش نموده است.

به این خاطر است که در روز عرفه پروردگار عالم اول به زائرین حسین اش با نظر لطف و رحمت می نگرد سپس به زائرین خانه خود.

از این روست که اگر چندین حج به جا آورده شود تازه ثواب یک زیارت حضرت سیدالشهدا علیه السلام را دارد.

چرا اینگونه نباشد که حسین علیه السلام با خون خویش نهال دین را پایدار و گردوغبار از کعبه حق زدود.

و اگر نبود فداکاری امام حسین علیه السلام دین خدا،که ارزشی به مراتب بالاتر از خانه خدا را دارد، اینگونه باقی نمی ماند.

آنقدر گویم که اینجا با عفاف                   کعبه هم می آید از بهر طواف

 

مستدرک الوسائل، ج 10، ص 250